Nyhetsbrev maj 2023 SBK Stockholmsavdelning

Hej alla medlemmar!

Vi i styrelsen har bestämt att vi ska ta upp våra medlemsutskick/nyhetsbrev igen och hoppas på så vis lättare kunna sprida information kring vår klubb.

Nu är våren äntligen här även om temperaturen fortfarande är blygsam. Men trots det händer det aktiviteter på klubben: agilityhindrena är utplockade, träningsgrupperna och kurserna är igång!

 

Medlemsmöte/vårmöte onsdag 7 juni.

Varmt välkomna på vårt vårmöte vid klubbstugan. Förhoppningsvis är det sommarvärme och vi kan sitta ute i trädgården!

Klockan 18.00 tänder vi grillen (det kommer finnas både kött och veganska alternativ).

Mötet börjar klockan 18:30

Dagordning kommer ut senast 7 dagar före mötet.

 

Viktigt att veta är att vi på detta möte måste hitta och rösta in en valberedning. På vårt årsmöte i februari fick vi inga ansökningar till valberedningen och klubben står nu utan. Nödlösningen är att vi måste hitta några medlemmar som kan tänka sig vara med i valberedningen för detta år.

Så vad gör valberedningen egentligen?

Valberedningen har en viktig roll då de tar fram nya kandidater till styrelsen. Det är någon som helst är på klubben rätt ofta och pratar med medlemmar och värvar dessa till styrelsen. En valberedare kommunicerar även med styrelsen under året.

Vi hoppas verkligen du som läser detta kan ta dig en funderare på om du skulle vilja vara med och hjälpa klubben plus föra den framåt genom att hitta en eller flera kandidater till nästa års årsmöte.

Utan en valberedning så kommer inte denna styrelse eller klubb att fortsätta, vilket vore oerhört tråkigt.

 

Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss i styrelsen. Ni kan maila direkt till ordförande: ordf@sthlmsavd.se

 

Prova på dag 14 maj!

Söndag den 14/5 kommer vi tillsammans med Stockholms hundungdom arrangera en prova på dag på klubben! Det kommer vara ett späckat schema där man får prova på olika hundsporter, gå tipspromenad och aktiveringspromenad. Utöver detta kommer det att finnas hundloppis och grillen kommer att stå på. Ta med dig hela familjen, vänner och mormor för en väldigt trevlig dag på klubben. (Se även bifogade filer i mailet med mer information om dagen).

 

Kurser

Vissa kurser är redan igång och i skrivande stund finns följande kurser utlagda på hemsidan som det fortfarande går att anmäla sig till: vardagslydnad med start 19/5, agility grundkurs med start 15/5, en gångs kurs i gungan 27/5 och en prova på dag i dog frisbee 13/5.

Fler kurser kommer att komma ut!

Läs mer om kurserna på vår hemsida under fliken kurser.

 

Träningsgrupper

Vi har flera träningsgrupper som är gratis för medlemmar att vara med i. Grupperna träffas oftast en vardagskväll i veckan och har egna Facebookgrupper där de skriver ut information om träningarna.

För lydnad, sök på SBKs Sthlmsavd TG lydnad

För agility, sök på SBKs Sthlmsavd öppen TG agility

För drag, sök på SBKs Sthlmsavd TG drag

För rallylydnad, sök på SBKs Sthlmsavd TG rallylydnad

Nytt för i år är att vi även har en nystartad grupp i hundsporten freestyle och heelwork to music! Träningsgruppen heter SBKs Sthlmsavd TG freestyle och HTM på Facebook.

 

Vad händer i övrigt på klubben?

·Vi har precis satt på vattnet igen och satt på våra toaletter efter att ha haft det avstängt hela vintern för att spara pengar. Var försiktigt med vårt vatten då brunnen har sinat de senaste somrarna.

·Kiosken är köket har fortfarande självservering där man kan enkelt betala med Swish!

·Vi har sålt vår traktor i befintligt skick efter att den har gått sönder igen. Vi sköter vår väg och den blev väldigt dålig här efter vintern, så lösningen blev att hyra in en traktor för att jämna ut vägen. Hur vi ska lösa väghållningen i framtiden kommer vi bland annat ta upp på vårt medlemsmöte i juni.

Har ni idéer på hur vi kan sköta vägen så får ni gärna höra av er till någon i styrelsen.

 

 

Vi i styrelsen vill önska våra medlemmar en fantastisk vår och sommar!

Med vänlig hälsning

Mimmi Larsdotter, genom styrelsen SBK Stockholmsavdelning.