Kursutbud

Valpkurs
Unghundskurs
Grundkurs
Fortsättningskurs
Allmänlydnadspasset
Agility
Hoopers
Rallylydnad
Tävlingslydnad
Drag - grönt kort
Shejping och klicker
Aktiveringspromenad
Föreläsningar, kortkurser och temakvällar 

Grundutbildning

Valpkurs I denna kurs har vi som mål att lägga en god grund för din och din valps relation. Genom roliga lekar lär vi valpen beteenden som sitt och ligg, att komma på inkallning, att vara följsam, att hälsa fint och att visa självkontroll i olika situationer. Vi går igenom valpens utveckling och vardagliga uppfostran, och hur du som hundägare kan agera för att förstärka ett önskat beteende och hindra ett felaktigt beteende hos valpen. Vi kommer att ta vara på valpens naturliga lekfullhet för att forma fram en samarbetsvillig hund som är grunden till en bra vardagslydnad.

Unghundskurs Unghundskursen handlar om störningsträning och att befästa kunskaperna från valpkursen. I denna kurs tränar vi allt från att vara följsam till att komma på inkallning trots vardagens störningar. Hunden behöver många träningstillfällen tills den blir en vuxen och stabil hund. Allmänlydnad är en färskvara som fordrar övning under hela hundens liv.

Grundkurs I denna kurs har vi som mål att lägga en god grund för din och din hunds relation. Genom roliga lekar lär vi hunden beteenden som sitt och ligg, att komma på inkallning, att vara följsam, att hälsa fint och att visa självkontroll i olika situationer. Vi kommer att ta vara på hundens naturliga lekfullhet för att forma fram en samarbetsvillig hund som är grunden till en bra vardagslydnad. En hel del fokus kommer att ligga på att skapa en god relation där hunden ser ett värde i samspelet med sin människa.

Kurser att fortsätta med

Allmänlydnadspasset Målet för den grundläggande hundägarutbildningen är att hunden (och ägaren) ska bli godkända i allmänlydnad genom en "passkontroll". Kontaktövningar under rörelse och med störningar, inkallningsövningar med och utan störningar, sitt och ligg kvar med och utan störningar, stoppkommando, sitta tyst uppbunden, hundmöten, avståndslydnad, nosövningar, aktiveringsövningar.

Rallylydnad I rallylydnad ska hund och förare med glädje och samarbete utföra moment längs en skyltad bana. Det är en bra gren att börja tävla i eftersom hunden hålls kopplad hela tiden i nybörjarklassen. Rallylydnaden blev en officiell sport i Sverige 2011-07-01. I rallylydnad tar sig hunden och föraren tillsammans genom en bana som ritats av en domare. Varje övning som ska utföras på vägen beskrivs på en skylt med text och illustration. Hur många skyltar som visas beror på vilken klass man tävlar i. Det finns fyra klasser: nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass.

Tävlingslydnad Lydnadsprov kan du träna och tävla i och bygger på att hund och förare har ett bra samarbete, som präglas av glädje, snabbhet och exakt precision.

Agilitytrappan Klubbens grundutbildning i agility. Klicka här för att komma till kursplanen för agilitytrappan.

Drag- grönt kort Grönt kort är en kurs som ger nödvändiga kunskaper om draghundsport för dig som vill tävla. För att tävla i motions eller barnklass krävs inte grönt kort, men är naturligtvis bra att ha ändå. Utbildningens målsättning är att ge deltagarna teoretiska kunskaper om att tävla med draghund, regler och bestämmelser, uppträdande på tävlingsplatsen, "sportmanship" samt nödvändig egenvård av hund. Utbildningen omfattar dessutom massor av nyttiga tips även för den som vill motionera med hunden utan att tävla.

Shejping och klickerkurs Du får lära dig principerna och grunderna för klickerträning och hur man lär in beteenden med belöningsbaserad träning. Vi kommer titta på belöningar och hur man med hjälp av shejping kan forma beteenden.

Aktiveringspromenader Syftet med promenaderna är att under lättsamma former, tillsammans med andra hundägare, få tips och idéer på låtta övningar att göra under promenad som stårker samarbetet och relationen mellan ägaren och hunden samt ger hunden en mer innehållsrik promenad. Promenaderna ger många möjligheter till roliga övningar och social träning för hundarna under ordnade former.

Övriga aktiviteter

Denna sida kommer att uppdateras inom kort!

090312-hundpro-033_32030275 090530-fagersta-ii-247_40445244 roxy_39401439

Har du frågor om pågående kurs eller önskemål om någon kurs?

Om du har några frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.